Little Ones Blog

mai 26, 2018

Mintea absorbantă

Introducere O componentă majoră a filozofiei educației Montessori se referă la planurile de dezvoltare din viața copilului și la modul în care acestea determină felul în care este procesată.

Read More

mai 26, 2018

Perioadele senzitive

Idei principale În contextul muncii sale bazată pe observarea şi studierea copilului şi a comportamentului acestuia, Maria Montessori a observat că în anumite perioade copiii sunt predispuşi şi dezvoltă.

Read More

mai 26, 2018

Dezvoltarea socială

1. Introducere Educaţia Montessori urmăreşte un scop ambiţios: să ajute la dezvoltarea copilului într-o fiinţă umană adultă completă, confortabilă cu sine, cu societatea şi cu umanitatea în ansamblul ei..

Read More

apr. 16, 2018

INTRODUCERE LA LIMBAJ

„Să presupunem că v-aș spune că a fost odată o planetă fără școli și fără profesori, unde studiul ar fi o noțiune necunoscută, dar în care totuși locuitorii (care.

Read More

apr. 02, 2018

Libertate și disciplină

sursa Simona Nicolae, educator si trainer in formare AMI 3-6 ani Când vorbim despre disciplină,  nu  vorbim despre acea disciplină care vine din teama de pedeapsă. Este vorba despre.

Read More

mart. 20, 2018

Tendințele și nevoile umane

Introducere Educaţia Montessori urmăreşte un scop ambiţios: să ajute la dezvoltarea copilului într-o fiinţă umană adultă completă, confortabilă cu sine, cu societatea şi cu umanitatea în ansamblul ei. În.

Read More

mart. 13, 2018

Educatorul/Educatoarea Montessori

Pregătirea Educatoarea reprezintă factorul esenţial din mediul pregătit, apoi copilul este influenţat de mediul pregătit, iar educatoarea îl va ghida prin acest mediu. Trebuie să ne pregătim ca şi.

Read More

mart. 11, 2018

Au început pre-înscrierile!

Dragi mămici și tătici, Centrul Educațional Universul Montessori Brașov anunță oficial deschiderea preinscrierilor în cadrul grupelor: Montessori NIDO (mergători 12-24 luni) – maxim 10 locuri; Montessori TODDLERS (2-3 ani).

Read More

mart. 06, 2018

Despre Centrul educational Universul Montessori Brasov

Educația Montessori nu este doar o metodă pedagogică sau un sistem de educație, ci și un mod de viață, o viziune, o abordare. Este un sistem extrem de complex,.

Read More

Subscribe to our Newsletter