Despre Centrul educational Universul Montessori Brasov

thumb-img

Educația Montessori nu este doar o metodă pedagogică sau un sistem de educație, ci și un mod de viață, o viziune, o abordare. Este un sistem extrem de complex, cu o altă viziune asupra societății. Nimeni nu poate crește în locul copilului. Copilul crește firesc doar dacă este ghidat de un adult cu mintea deschisă, care să înțeleagă ce înseamnă libertatea.

Ajută-ți copilul să-și depășească imperfecțiunile. Fă acest lucru cu grijă, reținere și în liniște, cu înțelegere și dragoste. (Maria Montessori)

Centrul educațional a fost fondat de o familie aflată în căutarea unei lumi mai frumoase pentru copiii ei, având ca scop principal promovarea sistemului Montessori, dezvoltând astfel conceptul de autoeducare al copilului, de formare a unei gândiri logice și de dezvoltare a curiozității față de mediul ce îl inconjoară. Alături de prieteni cu experiență în pedagogia Montessori, ne-am stabilit un scop ambițios: să ajutăm la dezvoltarea copilului într-o ființă umană adultă completă și bucuroasă, confortabilă cu sine, cu societatea și cu umanitatea.

Echipa educațională este formată din oameni pregătiți sau în curs de pregătire în metoda Montessori. Educatoarele sunt ajutate de asistente și de ingrijitoare.

Copiii, parinții, educatorii și personalul administrativ – împreună formăm o comunitate bazată pe respect, încredere și responsabilitate. Vă invităm să creștem armonios împreună!

Mihai Nicula
Fondator Centrul Educațional Universul Montessori Brașov

Leave a Comment: