Categories Montessori

Ce face grădinița Universul Montessori atât de specială?

Respect pentru individualitate: În cadrul sistemului Montessori, fiecare copil este considerat unic și este încurajat să se dezvolte în ritmul său. Nu există comparații sau presiune de performanță, ceea ce permite copiilor să-și descopere interesele și talentele naturale.

Mediu pregătit fără jucări: da-da, ai citit bine. Clasa Montessori este un mediu bine organizat și echilibrat, cu materiale educaționale specifice care îi ajută pe copii să învețe prin experiență și explorare. Copiii au libertatea de a alege activitățile care îi interesează și de a lucra la propriul ritm. Practic noi “ne jucăm” folosind materiale educaționale și realizând activități.

Învăţare practică: Educația Montessori pune un accent deosebit pe dezvoltarea abilităților practice, cum ar fi gătitul, igiena personală și îngrijirea mediului. Aceste abilități îi pregătesc pe copii pentru viață și le oferă independență.

Comunitate şi colaborare: În centrul nostru educațional Montessori, copiii învață să lucreze în echipă, să comunice și să-și rezolve conflictele în mod pașnic. Încurajăm spiritul de comunitate și empatia.

Autodisciplină şi concentrare: Prin activitățile Montessori, copiii învață să se auto-reglementeze și să-și dezvolte abilități de concentrare. Acest lucru este esențial pentru succesul lor în învățare și în viață.

 

Noi considerăm că fiecare copil este unic și are nevoie să fie susținut în progresul său unic. Cu dragoste și dedicare, lucrăm împreună pentru a dezvolta baze solide pentru viitorul său strălucit.
Centrul Educaţional Universul Montessori oferă un mediu educațional care pune accent pe dezvoltarea integrală a copilului, respectându-i unicitatea și încurajându-l să-și descopere potențialul într-un mod natural și susținut. Cu o astfel de abordare, copiii pot dezvolta baze solide pentru un viitor strălucit.

Cu recunoştinţă, echipa Universul Montessori

Sună acum!