Categories Informații utile

3 numere de telefon la care poți cere sfaturi medicale gratuite pentru copilul tău

1. Peditel

Este un serviciu de asistență pediatrică telefonică gratuită în regim non-stop din România. Oferă sfaturi medicale profesioniste pentru afecțiuni fără risc vital pentru sănătatea copilului, la orice oră din zi sau din noapte. Nu reprezintă un serviciu de urgențe, în aceste cazuri trebuie să apelezi numărul unic de urgențe 112 sau să te adresezi Unităților de Primiri Urgențe.
Mai multe informații găsiți și aici: https://www.facebook.com/peditel.ro

2. Alopedi

ALOPEDI este serviciul de call center pentru urgențe pediatrice și răspunde 24/7 întrebărilor legate de sănătatea copilului. S-a înființat din dorința medicilor din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca de a sprijini copiii bolnavi.
Mai multe detalii găsiți și aici: https://www.facebook.com/alopedicluj/

3. Toxapel

TOXAPEL este un serviciu telefonic de urgenţă şi este destinat informării populaţiei asupra modului în care trebuie acordat primul ajutor unui copil intoxicat până la sosirea salvării sau până la prezentarea la spital. Cine are nevoie de TOXAPEL? Toţi părinţii, bunicii, toţi adulţii ce au în apropiere un copil care s-a intoxicat cu un medicament, o substanţă chimică, a ingerat sodă caustică, acizi etc.

NU UITAŢI! Prima jumătate de oră este esenţială în cazul celor mai multe intoxicaţii.

TOXAPEL funcţionează 24 de ore din 24 şi acoperă întreg teritoriul ţării, putând fi apelat de la orice telefon fix, public sau mobil.

Să fie cu folos!

Sună acum!